RUT-avdraget


Sedan år 2007 har RUT-avdraget gjort det ekonomiskt möjligt för många fler att anlita en städfirma för hjälp med städning. Om det så är i stor eller liten grad du behöver städhjälp så blir kostnaderna halverade tack vare denna uppskattade skattelättnad. 

De nya reglerna gäller från 1 Januari 2016 och är följande:

"

  • Rotavdraget sänks till max 30 procent av arbetskostnaden. Rutavdrag medges fortfarande med 50 % av arbetskostnaden.

  • Det maximala avdraget för rutarbete halveras till 25 000 kr för personer som inte har fyllt 65 år. För att ha möjlighet att utnyttja 50 000 kr ska du ha fyllt 65 år vid årets ingång.  

  • Rutavdrag för städning begränsas till att endast innefatta enklare städning eller annat rengöringsarbete samt flyttstädning.

  • Rutavdrag för matlagning slopas. " 

För vidare information besök skatteverket.

Hushålsnära tjänster

RUT står för Rengöring Underhåll och Tvätt och täcker ganska många områden, från matvaruhandling till trädgårdsarbete. Vanligast är förstås att man nyttjar sitt RUT-avdrag för att anlita en städfirma som sköter den veckovisa eller månatliga storstädningen av ens hem, och det är denna typ av tjänster som KS Städ & Fönsterputs erbjuder.

Andra RUT-giltiga tjänster är t ex barnpassning, fönsterputsning och strykning av tvätt. Hör gärna av dig till oss påKS Städ & Fönsterputs för att diskutera dina behov och med vad vi kan hjälpa till.

Kontakta oss!

Välkommen till oss!

Kontakta oss i dag för mer information

  • 040-617 00 71
  • Almviksvägen 41/14, 218 45 Vintrie

KS Städ & Fönsterputs - Städfirman i Malmö som gör det lilla extra

© 2017 Städfirmamalmö.net. Alla rättigheter förbehållna.